Domov > > Skupina Chiesi in...
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Skupina Chiesi in družba Aptar bosta s skupnimi močmi uvedli na trg platformo za obvladovanje bolezni (ang. Disease Management Platform) za bolnike z astmo in KOPB

Date: 27/10/2022
  • Nova digitalna zdravstvena rešitev želi bolnikom in zdravstvenim delavcem ponuditi obsežen nabor storitev in rešitev, namenjenih izboljšanju izidov zdravljenja kroničnih bolezni dihal.

 

Parma (Italija) in Crystal Lake (Illinois), 18. oktober 2022 – Skupina Chiesi, mednarodna raziskovalno usmerjena biofarmacevtska in zdravstvena skupina, ter Aptar Digital Health, oddelek družbe Aptar Pharma, globalne vodilne družbe, ki ponuja rešitve in storitve na področju načinov dostave zdravil ter raziskav aktivnih materialov, sta danes objavili strateško partnerstvo za uvedbo platforme za upravljanje bolezni, namenjeno bolnikom z astmo in kronično obstruktivno pljučno boleznijo (KOPB).

Partnerstvo bo vzvod za vzpostavitev nedavno najavljene platforme za  obvladovanje bolezni, ki jo je razvila družba Aptar. Namen te platforme je omogočiti bolnikom, bolje razumeti svojo bolezen in prevzeti nadzor nad boleznijo ter zdravstvenim delavcem zagotoviti vpogled na podlagi podatkov, da bodo lahko bolje obravnavali bolnike. Poleg tega se bodo zbirali tudi podatki za nastajajočo ureditev povračila stroškov na področju digitalnih zdravstvenih storitev za bolnike z astmo in KOPB. Platforma ponuja celovit nabor storitev in rešitev, namenjenih povezovanju farmakoloških in vedenjskih vidikov obvladovanja bolezni dihal; te vključujejo spremljanje upoštevanja zdravnikovih navodil, oceno pljučne funkcije, poročanje o simptomih in prepoznavanje sprožilcev bolezni ter komunikacijo z negovalnimi ekipami in zdravstvenimi svetovalci. Partnerstvo se bo sprva osredotočilo na Evropo, kasneje pa bi se lahko razširilo tudi v druge predele sveta. 

Kronične bolezni dihal, kot sta astma in KOPB, so veliko breme za zdravstvene sisteme v Evropi. Ocenjuje se, da 6 % evropskega prebivalstva[1] živi z astmo, več kot 60 milijonov ljudi, starih med 30 in 79 let, pa naj bi trpelo za KOPB[2]. Največje ekonomsko breme bolezni dihal za zdravstvo v EU je posledica kroničnih težav s KOPB in astmo ter znaša približno 40 milijard evrov[3],[4].

 

Del rešitve tega izziva je zagotoviti zdravstvenim delavcem, bolnikom in negovalcem ustrezna orodja za spremljanje bolezni, upoštevanja navodil zdravljenja, dostopa do nefarmakoloških vedenjskih posegov ter ustrezne in trajnostne oskrbe.

 

Vrednost in morebitne koristi digitalnih zdravstvenih rešitev so bile navedene v nedavno objavljenem poročilu Evropske federacije združenj bolnikov z alergijami in boleznimi dihal (EFA) The Asthma and COPD Digital Journey in Europe Report[5]. Dokument, ki je rezultat raziskave EFA, opravljene na več kot 900 bolnikih (KOPB in astma), poudarja, da je bila pandemija COVIDA-19 katalizator digitalnega prehoda v zdravstvu. Zlasti na področju kroničnih bolezni dihal se je povečala pripravljenost bolnikov, da sprejmejo orodja, ki krepijo njihovo vlogo in jim pomagajo izboljšati izide zdravljenja.

 

»To sodelovanje je izraz naše zavezanosti zagotoviti najvišjo raven oskrbe bolnikom s KOPB in astmo, ki presega zgolj terapije in se osredotoča na bolnikove izkušnje,« je dejal Alessandro Chiesi, komercialni direktor skupine Chiesi. »Veselimo se, da bomo podprli obsežno strokovno znanje oddelka Aptar Digital Health na področju  obvladovanja bolezni, da bi izboljšali kakovost življenja bolnikov z boleznimi dihal in zagotovili orodja, ki prispevajo k trajnosti zdravstvenih storitev za kronične bolezni.«

 

»S svojo tehnologijo in znanjem na področju farmacije je oddelek Aptar Digital Health v edinstvenem položaju, da zagotovi takšno celovito rešitev – od programske opreme in povezanih naprav do spremljanja bolnikov in analize podatkov,« meni Gael Touya, predsednik družbe Aptar Pharma. »Navdušeni smo nad partnerstvom s skupino Chiesi in veseli smo, da lahko aktivno prispevamo k širitvi dostopa bolnikov do celovitih storitev (ang. end-to-end services), ki bodo trajno izboljšale obvladovanje bolezni dihal.«

 

###

 

O skupini Chiesi

Chiesi je mednarodna raziskovalno usmerjena biofarmacevtska skupina, ki razvija in trži inovativne terapevtske rešitve na področju zdravja dihal, redkih bolezni in posebne oskrbe bolnikov. Njeno poslanstvo je izboljšati kakovost življenja ljudi ter delovati odgovorno do skupnosti in okolja.

S spremembo pravnega statusa v Italiji, ZDA in Franciji v tako imenovano trajnostno družbo (angl. benefit corporation) je njena zaveza ustvarjati skupno vrednost za družbo kot celoto postala pravno zavezujoča in osrednjega pomena v njenem širokem polju odločanja. Od leta 2019 se skupina ponaša s certifikatom B Corp, kar pomeni, da se njena prizadevanja na področju trajnosti merijo in ocenjujejo po najzahtevnejših svetovnih standardih. Njen cilj je doseči ničelno stopnjo neto emisij toplogrednih plinov do leta 2035.

Skupina ima sedež v Parmi (Italija), deluje v 30 državah, kjer zaposluje več kot 6.000 oseb, in se lahko pohvali z več kot 85-letnimi izkušnjami. Njen raziskovalni in razvojni center v Parmi sodeluje s šestimi drugimi pomembnimi raziskovalnimi in razvojnimi središči v Franciji, ZDA, Kanadi, na Kitajskem, v Veliki Britaniji in na Švedskem. Za dodatne informacije obiščite www.chiesi.com.

 

O oddelku Aptar Digital Health

 

Aptar Digital Health, oddelek družbe Aptar Pharma, je del skupine AptarGroup, Inc., vodilne na svetu na področju oblikovanja in proizvodnje široke palete rešitev in storitev za dostavo zdravil in doziranje izdelkov ter raziskav aktivnih materialov. Oddelek Aptar Digital Health razvija celovite rešitve za izboljšanje izkušenj bolnikov s spodbujanjem celostnega sistema digitalnih pristopov. Njegova ponudba, podkrepljena s portfeljem izdelkov in rešitev, ki je eden vodilnih v panogi, združuje mobilne in spletne aplikacije, povezane sisteme za dostavo zdravil, uvajanje, usposabljanje ter napredne storitve analize podatkov za aktivno krepitev vloge bolnikov in ustvarjanje pozitivnih izkušenj na poti zdravljenja. Družba Aptar ima sedež v mestu Crystal Lake, Illinois, in zaposluje 13.000 predanih posameznikov v 20 državah po svetu. Za več informacij obiščite www.aptar.com.

 

Kontaktni podatki skupine Chiesi za medije:

Carla Arrieta Martinez

Vodja globalnega oddelka za zunanje komuniciranje in odnose z mediji

Tel.:   +39 340 8879754

E-pošta:        c.arrieta@chiesi.com

 

Alessio Pappagallo

Vodja službe za stike z mediji

Tel.:   +39 339 5897483

E-pošta:        a.pappagallo@chiesi.com  

 

[1] https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/edn-20210924-1

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5554331/

[3] https://www.erswhitebook.org/chapters/the-economic-burden-of-lung-disease/

[4] ERS - The cost of respiratory disease - ERS (erswhitebook.org)

[5] https://efanet.org/images/2022/EFA_DIG_IT_Full_Report.pdf