Domov > Kdo smo > Smo B korporacija
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Naredimo svet boljši

Chiesi je največje globalno farmacevtsko podjetje, ki je kot priznanje za visoke družbene in okoljske standarde, prejelo certifikat B corp. To je dosežek, na katerega smo ponosni, pa vendar se naše poslanstvo ni spremenilo: skrb za druge ostaja temelj zdravstvenih raziskav in bistvo našega dela.

Naša zaveza k trajnostnemu razvoju

Čeprav je bila za podjetje Chiesi skrb za trajnost že od nekdaj pomembna, je danes tudi del našega strateškega načrta. To pomeni, da smo zavezani k izboljšanju kakovosti življenja bolnikov, varovanju planeta in njegovih prebivalcev, podpori skupnosti in razvoju naših zaposlenih ter zagotavljanju transparentnosti našega delovanja. V okviru tega smo se odločili postati korporacija v javno korist (“Benefit corporation”), kar predstavlja inovativen pravni status, ki ima dvojni namen: ne le ustvarjanje vrednost za naše delničarje, temveč tudi prizadevanje za splošno javno korist. V podjetju smo začeli s programom "Ukrepamo - aktivno skrbimo za jutri". To je program trajnosti, ki je v usklajeno prizadevanje vključil vse zaposlene podjetja Chiesi.

 

Preberite več o našem programu trajnosti

Globalno prizadevanje

Pridobitev certifikata B Corp za nas predstavlja globalni in skupni dosežek. Od leta 2018 je bilo v postopek ocenjevanja in izboljševanja vključenih 28 hčerinskih družb. Z enotnimi merili smo uspeli identificirati področja razvoja v celotnem podjetju in vzpostaviti najboljše prakse, ki smo jih nato razširili po vseh naših hčerinskih družbah po svetu. Celotno leto je bilo posvečeno definiranju ukrepov za korporativno in lokalno izboljšanje. Pri tem je sodelovalo na desetine ljudi v posameznih državah.

Kaj pomeni B korporacija?

Podjetja s certifikatom B Corp so podjetja, ki ohranjajo ravnovesje med dobičkom in svojim poslanstvom ter izpolnjujejo najvišje standarde družbenega in okoljskega delovanja, javne transparentnosti in pravne odgovornosti. V gibanje B korporacij je s skupnim ciljem, da svoje poslovanje uporabijo kot silo dobrega, vključenih več kot 2.700 podjetij iz 64 državah.

Podjetje postane B korporacija, ko doseže potrebno število točk na lestvici ocene učinka (»B Impact Assesment«), ki poda natančno oceno vpliva podjetja na svoje zaposlene, stranke, skupnost in okolje ter objavlja letna poročila o transparentnosti.