Domov > Kdo smo > Proizvodnja
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Industrijska dejavnost poteka na treh lokacijah: v tovarni v Parmi (Italija) z več kot 420 zaposlenimi, porazdeljenimi na obrate v San Leonardu in na Vii Palermo; v tovarni Blois-La Chaussèe Saint Victor (Francija), kjer dela prek 60 zaposlenih; in tovarna v Santani de Parnaiba (Brazilija), ki ima več kot 100 zaposlenih.

V prizadevanja za napredovanje predkliničnih, kliničnih in registracijskih programov podjetja Chiesi so vključeni raziskovalni centri v Parmi (Italija), Parizu (Francija), Carryju (ZDA), Chippenhamu (VB), pa tudi raziskovalna skupina nazadnje pridruženega danskega podjetja Zymenex.

Skupina Chiesi ima tri proizvodne obrate:

  • Parma, Italija
  • Blois-La Chaussée-Saint-Victor, Francija
  • Santana de Parnaíba, Brazilija

 

v katerih letno proizvedejo več kot 73 milijonov enot.

 

Parma

Proizvodni obrat v Parmi obsega 15.000 m² in je strateško vozlišče za proizvodnjo in distribucijo naših izdelkov ter mednarodni dobavni center, ki izvaža v več kot 60 držav.

Proizvodni obrat v Parmi proizvaja zdravila v trdni obliki – tablete, praške za inhaliranje, inhalacijske raztopine in suspenzije pod pritiskom in sterilne viale za enkratno odmerjanje; viale sterilne suspenzije za endotrahealno administracijo ter zdravila v tekoči obliki, kot so kapljice, sirupi in nosni spreji.

Obrat so večkrat uspešno pregledali regulativni organi iz različnih držav: ameriška FDA (Food and Drug Administration), kanadski Therapeutic Products Program, kitajski CFDA, ruski GMP & Quality Management Inspectorate, brazilska Agencija za zdravstveno zavarovanje ANVISA in italijanski AIFA (Italian Agency for Pharmaceuticals). Vzpostavljen in potrjen je Health and Work Safety Management System v skladu z OHSAS 18001: 2007 standardom ter Environment Management po standardu ISO 14001: 2004.

V proizvodnem obratu v Parmi dela skoraj 490 zaposlenih.

 

Blois

Proizvodni obrat v Bloisu je specializiran za proizvodnjo kapsul in tablet ter končni izdelek in proizvodnjo vdihovalnikov MDI zato ima obsežna hlajena skladišča. Ima tudi nov oddelek za proizvodnjo, pakiranje, skladiščenje in nadzor novejših vdihovalnikov DPI, s čimer podpira dejavnosti proizvodnega obrata v Parmi.

V tovarni Blois dela več kot 70 zaposlenih.

 

Santana de Parnaiba

Brazilske proizvodne linije proizvajajo zdravila v trdnih oblikah, tekočine in raztopine ter suspenzije za inhalacijo pod tlakom z okolju prijaznim plinom, in sicer tako za lokalni trg kot tudi za ostale podružnice, vključno z Italijo (v skladu z AIFA odobritvijo na podlagi rednih inšpekcijskih pregledov), ter tudi za Združeno kraljestvo in za izvoz partnerjem ter distributerjem.

V proizvodnem obratu v Santana de Parnaíba je zaposlenih več kot 120 ljudi.