Domov > Kdo smo > Zgodovina
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Zgodovina Skupine Chiesi se je začela v Parmi leta 1935, ko je Giacomo Chiesi, farmacevt, ki je sanjal o raziskovanju, kupil parmski farmacevtski laboratorij in s tem stopil na svojo podjetniško pot. V zgodnjih štiridesetih se je laboratorij širil in pričel svoje izdelke izvažati v tujino. Med vojno je zaradi bombardiranja proizvodnja sicer zastala, po njej, leta 1955, pa je Giacomo Chiesi zgradil pravo tovarno, ki je imela 50 zaposlenih.

Leta 1966 je Giacomo Chiesi predal vodenje družbe svojima dvema sinovoma Albertu in Paolu. Čeprav je bila takrat tovarna še majhna, se je že širila na mednarodne trge.

Alberto in Paolo sta v poznih sedemdesetih odprla prvo hčerinsko družbo v Braziliji in podjetje se je začelo spreminjati v mednarodni koncern ter sčasoma postalo skupina, ki posluje na petih celinah s 26 neposrednimi podružnicami ter proizvaja in uspešno trži farmacevtske izdelke v več kot 70 državah.

Tretja generacija družine Chiesi, Alessandro, Andrea, Giacomo in Maria Paola, se je družbi pridružila na koncu drugega in začetku tretjega tisočletja. Prihod nove generacije je pomenil tudi nove raziskave in razvoj: Modulite® tehnologijo za respiratorne produkte z okolju prijaznim pršilnikom Foster® in razvoj vdihovalnika s suhim praškom NEXTHaler®, ki velja za najbolj inovativno napravo v svojem razredu.

Leta 2008 je podjetje Chiesi z ustanovitvijo Holostem Advanced Therapies Ltd kot novinec vstopilo na področje regenerativne medicine, leta 2013 pa z nakupom danskega biofarmacevtskega podjetja Zymenex na področje biotehnologije. S tem se je umestilo v sam vrh inovativnosti biofarmacevtskega področja.

Zgodovina družbe Chiesi je zgodba o sanjah posameznika, ki so postale skupne sanje: uresničevanje inovativnih idej, s katerimi bi lahko ponudili učinkovita zdravila.

Družba Chiesi te sanje vsak dan predano in odločno uresničuje.