Domov > Bolezni dihal
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Družba Chiesi se zavzema za skrb in izboljšanje kvalitete življenja bolnikov, ki trpijo zaradi respiratornih obolenj, vključno z astmo in KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen). Za astmo in KOPB je značilno zmanjšanje pljučnega pretoka, čeprav bolezni potekata po različni patofiziološki poti.

Po zadnji oceni WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) je na svetu 235 milijonov bolnikov, predvsem otrok, ki trpijo zaradi astme, medtem ko 64 milijonov bolnikov trpi zaradi KOPB (ocena WHO iz leta 2004). KOPB naj bi leta 2030 postala tretji najpogostejši vzrok umrljivosti. Če se ne bodo sprejeli ukrepi za zmanjševanje dejavnikov tveganja – npr. cigaretni dim – se ocenjuje, da bo umrljivost zaradi KOPB v naslednjih desetih letih narasla za 30 %.

Pri iskanju nadaljnjega izboljšanja zdravja bolnikov družba Chiesi raziskuje in razvija nove terapevtske rešitve, ki imajo osnovo v inovativni formulaciji Modulite®, ki omogoča oblikovanje pršilnika (inhalacijska raztopina pod tlakom), s katerim lahko bolnik vdihne zdravilo z izredno majhnimi delci učinkovin. Družba Chiesi je razvila in patentirala tudi vdihovalnik brez potisnega plina (zdravilo v obliki prahu), s katerim bolnik prav tako lahko vdihne zdravilo z izredno majhnimi delci učinkovin.


Več na Chiesi.com: http://chiesi.com/en/respiratory