Domov > > Pomagati svetu...
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Pomagati svetu dihati – Skupina Chiesi med protagonisti dokumentarne serije Ameriškega torakalnega združenja (ATS)

Date: 30/11/2021

Zavezanost skupine Chiesi ustvarjanju skupne vrednosti za bolnike, družbo in okolje je v središču navdihujoče dokumentarne serije »Pomagati svetu dihati«, ki jo promovira Ameriško torakalno združenje (American Thoracic Society – ATS), vodilna svetovna organizacija na področju zdravja dihal. Namen serije je ozaveščanje o inovativnih multidisciplinarnih partnerstvih in naprednih tehnologijah za razvoj zdravljenja bolnikov s pljučnimi boleznimi.  

 

V seriji s 16 epizodami, nastali v produkciji dBase Media (DBM), vodilni strokovnjaki na področju zdravja dihal govorijo o tem, kako združevanje podspecialnosti z različnimi pogledi in prilagojeno strogo klinično usposabljanje pomagata oblikovati kulturo sodelovanja, ki lahko izboljša dostop do oskrbe in zmanjša dolgotrajne neenakosti na področju zdravja.     

 

Med raznovrstnimi prispevki vplivnih podjetij iz te panoge in vodilnih akademskih ustanov je skupina Chiesi predstavila svojo pot k trajnosti, ki jo je okronala z naslovom največje mednarodne farmacevtske skupine s certifikatom B Corp, kot tudi svoj načrt, da do leta 2035 postane ogljično nevtralno podjetje.   

 

S klikom na spodnjo povezavo si oglejte epizodo, posvečeno skupini Chiesi, z naslovom »Ustvarjanje skupne vrednosti za bolnike, družbo in okolje«. 

 

 

O Ameriškem torakalnem združenju

Ameriško torakalno združenje, ustanovljeno leta 1905, je vodilno svetovno medicinsko združenje, ki se posveča spodbujanju napredka na področju globalnega zdravja dihal na podlagi multidisciplinarnega sodelovanja, izobraževanja in zagovorništva bolnikov. Temeljne dejavnosti več kot 16.000 članov združenja se osredotočajo na pomembna znanstvena odkritja, pospeševanje strokovnega razvoja, vpliv na globalno zdravje in preoblikovanje oskrbe bolnikov. Med ključna področja delovanja članov spadajo tudi razvoj smernic za klinično prakso, organizacija letne mednarodne konference, izdajanje štirih strokovno recenziranih revij, zavzemanje za izboljšanje zdravja dihal po vsem svetu ter razvoj različnih virov za izobraževanje bolnikov in poklicni razvoj. Več o tem na spletni strani: www.thoracic.org.