Domov > > Skupina Chiesi...
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Skupina Chiesi ustanavlja nov Globalen oddelek za redke bolezni

Date: 06/02/2020

 Skupina Chiesi ustanavlja nov Globalen oddelek za redke bolezni

 

  • Ustanovitev specializiranega oddelka, osredotočenega na raziskave in razvoj zdravil za redke in izredno redke bolezni znova osvetljuje prizadevanja podjetja Chiesi za ustvarjanje svetlejše prihodnosti za bolnike.
  • Globalna enota družbe Chiesi za redke bolezni bo izkoriščala vse vire skupine Chiesi za zagotavljanje pomoči skupnostim z redkimi boleznimi. Uvodoma bo osredotočena na motnje lizosomskega shranjevanja ter področji hematologije in oftalmologije.

 

6.februar 2020, Parma, Italija – Podjetje Chiesi Farmaceutici S.p.A, mednarodna raziskovalno usmerjena zdravstvena skupina (skupina Chiesi), je danes sporočila, da ustanavlja Globalen oddelek za redke bolezni. Gre za novo poslovno enoto, ki bo izkoriščala vse vire skupine Chiesi za napredek raziskav in razvoja novih zdravil za redke in izredno redke bolezni. Sedež enote bo v Bostonu, Massachusetts (ZDA). Enota bo uvodoma osredotočena na raziskave in razvoj zdravil za motnje lizosomskega shranjevanja, za redke bolezni na področju hematologije in oftalmologije.

 

"Podjetje Chiesi ima dolgo zgodovino pri odkrivanju, razvoju in prodaji inovativnih zdravil, s katerimi zadovoljuje neizpolnjene potrebe oseb z redkimi boleznimi. Z ustanovitvijo Globalne enote za redke bolezni to dejavnost podjetja dvigamo na povsem novo raven – s ponovnim usmerjanjem in krepitvijo svojih prizadevanj za podporo osebam in družinam, ki jih prizadevajo redke bolezni po vsem svetu," je dejal Giacomo Chiesi, vodja Globalnega oddelka za redke bolezni podjetja Chiesi. "Oddelek uradno otvarjamo pred srečanjem WORLDSymposium, enem najpomembnejših letnih srečanj o redkih boleznih. Veseli nas, da se bomo na srečanju lahko povezali s številnimi člani skupnosti z motnjami lizosomskega shranjevanja in širšimi skupnostmi z redkimi boleznimi, predstavili svoja upanja in cilje novega oddelka in ugotovili, kje se nam odpirajo možnosti za sodelovanje na področju raziskav in zagovorništva bolnikov."

 

Skupina Chiesi na izbranih trgih zunaj ZDA trži zdravili za motnji lizosomskega shranjevanja alfa‑manozidozo in nefropatsko cistinozo. Gradi in utrjuje tudi linijo razvoja inovativnih zdravil za zdravljenje MLS in drugih redkih bolezni. Leta 2018 je podjetje Chiesi v ZDA odkupilo pravice za trženje, če bo odobren,  pegunigalzidaze alfa (ali PRX-102) ki je trenutno v razvoju za morebitno zdravljenje Fabryjeve bolezni. PRX-102 trenutno ocenjujejo v kliničnih preskušanjih faze 3, Ameriška uprava za hrano in zdravila ni niti pregledala niti odobrila učinkovitosti in varnosti PRX-102 pri tej indikaciji. V februarju 2019 se je podjetje Chiesi pridružilo tudi korporativnemu svetu NORD (Nacionalne organizacije za redke bolezni – National Organization for Rare Disorders).

 

"V veliko spodbudo nam je odziv, ki smo ga na ustanovitev Globalnega oddelka za redke bolezni v podjetju Chiesi dobili tako od zagovorniške kot od zdravstvene skupnosti. Prizadevamo si za hiter napredek svojih raziskovalnih in razvojnih programov in za aktivno partnerstvo v podpiranju bolnikov in njihovih družin," je dejal g. Chiesi in dodal: "Obstaja več kot 7000 redkih bolezni in za veliko večino ni na voljo zdravil. Z velikim zadovoljstvom usmerjamo desetletja izkušenj podjetja Chiesi v razvoju zdravil in predanosti bolnikom v delo, ki bo v prihodnjih letih prineslo pozitiven premik v zdravljenju številnih redkih bolezni. Bolniki so začetek in konec našega potovanja. "

 

O Globalnem oddelku za redke bolezni podjetja Chiesi

Globalni oddelek za redke bolezni je poslovna enota skupine Chiesi, ustanovljena februarja 2020 in osredotočena ne raziskave in razvoj zdravil za redke in izredno redke bolezni. Globalna enota za redke bolezni v sodelovanju s skupino Chiesi izkorišča vse vire in zmogljivosti našega globalnega omrežja za zagotavljanje inovativnih novih možnosti zdravljenja oseb z redkimi boleznimi, za katere je v številnih primerih možnosti zdravljenja malo ali jih sploh ni. Enota je tudi predan partner vodilnim na področjih zagovorništva bolnikov, raziskav in oskrbe bolnikov.

 

O skupini Chiesi

Podjetje Chiesi Farmaceutici, ki ima sedež v Parmi (Italija), je mednarodna raziskovalno osredotočena zdravstvena skupina s 85-letnimi izkušnjami v farmacevtski industriji. Podjetje je prisotno v 29 državah po vsem svetu. Podjetje Chiesi raziskuje, razvija in trži inovativna zdravila na področjih zdravljenja bolezni dihal, specialistične medicine in redkih bolezni. Raziskovalno-razvojni del podjetja ima sedež v Parmi (Italija) in je integrirano povezan raziskovalno-razvojnimi skupinami v Franciji, ZDA, Veliki Britaniji in na Švedskem; to omogoča napredek Chiesijevih predkliničnih, kliničnih in registracijskih programov. Podjetje Chiesi ima skoraj 6.000 zaposlenih. Skupina Chiesi je certificirana korporacija v javno korist ("Benefit corporation"). Za več informacij obiščite www.chiesi.com

 

 

Kontaktni osebi za medije:

Valentina Biagini

Višja vodja za skupinske komunikacije, Skupina Chiesi

Telefon: +39 348 7693 623

E-pošta: v.biagini@chiesi.com

 

Jenna Urban

Berry & Company Public Relations

Telefon: 1 212 253 8881

E-pošta: jurban@berrypr.com