Domov > > Alessandro Chiesi...
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Alessandro Chiesi imenovan za predsednika uprave skupine
Chiesi Maria Paola Chiesi postala podpredsednica

Date: 18/07/2023
  • Alessandro Chiesi, ki je od leta 2020 zasedal mesto komercialnega direktorja, je nasledil Alberta Chiesija. Slednji je skupaj z bratom Paolom zadnjih pet desetletij vodil skupino na poti h globalni širitvi.

 

Parma (Italija), 7. julija 2023 – Skupina Chiesi je objavila imenovanje Alessandra Chiesija na mesto predsednika uprave skupine Chiesi. Maria Paola Chiesi je postala njena podpredsednica.

 

Alessandro Chiesi se je rodil v Parmi pred 56 leti. Je poročen in oče petih otrok. Svojo pot v podjetju je začel pred skoraj tridesetimi leti v oddelku za združitve in prevzeme, kasneje pa je prevzemal vedno večje odgovornosti pri nadzorovanju poslovnih dejavnosti na evropskih in globalnih trgih. Razvil je uspešno in zavzeto ekipo, ki učinkovito razvija trajnostno poslovanje, ki mu bolniki zaupajo.

 

Maria Paola Chiesi je poročena in mati treh otrok. Podjetju se je pridružila leta 1995. Trženju je dala mednarodno razsežnost in začrtala pot strateškemu načrtovanju skupine. Leta 2015 je ustanovila in tudi vodila oddelek za skupno vrednost in trajnost, ki spremlja in meri vplive podjetja na okolje in družbo ter izvaja načrte za izboljšave. Kot rezultat tega dela je družba Chiesi spremenila svoj pravni status v B-korporacijo (ang. benefit corporation) in pridobila certifikat B Corp. Maria Paola je tudi predsednica Fundacije Chiesi.

 

»S spoštovanjem in hvaležnostjo prevzemava to odgovornost in se v celoti zavedava dosedanjih velikih dosežkov skupine,« je dejal Alessandro Chiesi. »Z Mario Paolo čutiva veliko odgovornost, da na teh plodnih tleh nadaljujeva z rastjo podjetja in se – skupaj z upravnim odborom in celotno skupino – zavezujeva, da se bomo še naprej osredotočali na predvidevanje sprememb v hitro razvijajoči se zdravstveni industriji ter usmerjanje podjetja v novo fazo globalne širitve.«

 

Skupina Chiesi je biofarmacevtsko podjetje s certifikatom B Corp in močno usmerjenostjo v raziskave. Trenutno deluje v 31 državah po svetu in dosega promet v višini 2,749 milijarde evrov.

 

»Alessandru in Marii Paoli danes z velikim navdušenjem in zaupanjem prepuščamo položaja predsednika in podpredsednice skupine,« je dodal Alberto Chiesi. »Skupaj smo delali desetletja. Pri tem smo dosegali odlične rezultate in ustvarili skupino, konkurenčno na globalnih trgih. Rad bi se zahvalil vsem, ki so prispevali k tem dosežkom. Z bratom Paolom upava, da bo to imenovanje, skupaj z nedavnim imenovanjem Giuseppeja Accoglija za novega generalnega direktorja, naši skupini dalo dodatno vitalnost in zagon za začetek vznemirljive nove poti.«

 

 

O skupini Chiesi 

Chiesi je mednarodna raziskovalno usmerjena biofarmacevtska skupina, ki razvija in trži inovativne terapevtske rešitve na področju zdravja dihal, redkih bolezni in posebne oskrbe bolnikov. Njeno poslanstvo je izboljšati kakovost življenja ljudi ter delovati odgovorno do skupnosti in okolja.  

S spremembo pravnega statusa v Italiji, ZDA in Franciji v tako imenovano B-korporacijo (benefit corporation) je njena zaveza ustvarjati skupno vrednost za družbo kot celoto postala pravno zavezujoča in osrednjega pomena v njenem širokem polju odločanja. Kot družba s certifikatom B Corp smo od leta 2019 del globalne skupnosti podjetij, ki izpolnjujejo visoke standarde družbenega in okoljskega vpliva. Do leta 2035 želimo doseči ničelne emisije toplogrednih plinov. 

Skupina ima sedež v Parmi (Italija), deluje v 31 državah, kjer zaposluje več kot 6.500 oseb, in se lahko pohvali z več kot 85-letnimi izkušnjami. Njen raziskovalni in razvojni center v Parmi sodeluje s šestimi drugimi pomembnimi raziskovalnimi in razvojnimi središči v Franciji, ZDA, Kanadi, na Kitajskem, v Združenem kraljestvu in na Švedskem. 

 

Za dodatne informacije obiščite www.chiesi.com

 

 

Kontaktni podatki za medije:

 

Alessio Pappagallo

Vodja službe za stike z mediji

Tel: +39 339 5897483

E-pošta: a.pappagallo@chiesi.com