separatorSkupina Chiesi separatorChiesi Slovenija separatorMoja astma separatorZdravila separatorFarmakovigilanca separatorPišite nam separator
 

Družbena odgovornost

Okolje

Skupina Chiesi odgovorno prevzema vlogo pri zagotavljanju varnosti in varstva okolja ter je že nekaj časa zavezana razvoju proizvodnih postopkov z zmanjšanim vplivom na okolje, ki vodijo k manjši izgubi energije. V zadnjih desetih letih družba uporablja tehnologijo Modulite®, kar pomeni nadomeščanje CFC potisnih plinov (klorofluoroogljikovodikov), ki škodujejo ozonskemu plašču, s HFA potisnimi plini (hidrofluoroalkani).
Razvoj tehnologije Modulite® je omogočil razvoj vdihovalnika s potisnim plinom, ki združuje praktičnost uporabe za bolnika z enakomernejšo porazdelitvijo učinkovine v vse dele bronhialnega sistema, s čimer se učinkovitost zdravljenja znatno poveča.

Bolniki

Primer družbene odgovornosti družbe Chiesi so aktivne pobude namenjene bolnikom z redkimi boleznimi za katera mnogokrat ni ustreznega zdravila.

Zaposleni

Družba Chiesi vedno posveča veliko pozornost zaposlenim, ki so najpomembnejši vir uspeha družbe. V tem prepričanju je nastal projekt "Posamezniki v središču", konkretna uresničitev etičnih načel, s katerimi je prežeto delovno okolje v Chiesiju.

Dodana vrednost

Zavezanost Skupine Chiesi družbeni odgovornosti ni vidna samo v njenem gospodarskem, socialnem in okoljskem ravnanju, temveč tudi pri razporejanju dodane vrednosti.