separatorSkupina Chiesi separatorChiesi Slovenija separatorMoja astma separatorZdravila separatorFarmakovigilanca separatorPišite nam separator
 

Zgodovina

Zgodovina Skupine Chiesi se je začela 6. julija 1935, ko je Giacomo Chiesi, farmacevt, ki je sanjal o raziskovanju, kupil parmski farmacevtski laboratorij in s tem stopil na svojo podjetniško pot.

V nekaj več kot sedemdesetih letih je majhen lokalni laboratorij z zgolj dvema zaposlenima zrasel v mednarodno družbo z več kot 3.200 zaposlenimi. Zaradi odločnosti in predanosti družine Chiesi se je na tej poti prvotna zamisel preoblikovala v družbo, ki se nenehno širi.

Konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so odprli prvo tujo hčerinsko družbo v Braziliji, se je podjetje začelo spreminjati v mednarodni koncern in postalo skupina, ki posluje na petih celinah prek 22 neposrednih podružnic ter proizvaja in uspešno trži farmacevtske izdelke v več kot 60 državah.

Zgodovina družbe Chiesi je zgodba o sanjah posameznika, ki so postale skupne sanje: uresničevanje inovativnih idej, s katerimi bi lahko ponudili učinkovita zdravila.

Družba Chiesi te sanje vsak dan predano in odločno uresničuje.